De Rode Duivels hebben Schotland geklopt met 0-2, na goals van Steven Defour en Kevin Mirallas. 

Onze Rode Duivels namen van bij de aftrap de wedstrijd in handen. Met strak combinatievoetbal domineerden ze de rokse Schotten, maar die dominantie leverde weinig echte kansen op. Op pogingen van Kevin De Bruyne en Axel Witsel na werd de Schotse doelman niet bedreigd.

Voorsprong dankzij Defour

Nadat Marouane Fellaini de bal veroverde op het middenveld bereikte Kevin De Bruyne Steven Defour, die raak trof met een laag schot. 0-1 voor België na 38 minuten, de 7.000 meegereisde fans in extase en een verdiende voorsprong na een eerste helft vol Duivels balbezit.  

In een kletsnat Hampden Park verliep de tweede helft zoals de eerste, met overwicht van onze Rode Duivels. De Schotten bleken echter een stugge tegenstander. Gesteund door een fantastische “Tartan Army” vochten de jongens van Gordon Strachan voor elke bal. Ze beperkten zich echter tot verdedigen en Thibaut Courtois beleefde een rustige avond.

Marc Wilmots bracht Kevin Mirallas voor de moegestreden Marouane Fellaini en die toonde zich meteen heel gretig. Diepe spits Christian Benteke werd echter weinig bereikt, ook al werkte de Aston Villa-spits heel hard. De wedstrijd zat zo goed als op slot. Kevin De Bruyne deed Hampden Park nog eens rechtveren na een knappe actie door het centrum, maar zijn schot ging net naast de linker paal.

Duivels feest in Hampden Park

Iets meer dan tien minuten voor tijd verliet de onfortuinlijke Nicolas Lombaerts geblesseerd het veld voor Sébastien Pocognoli. De wedstrijd leek te eindigen op een 0-1-zege, maar Kevin Mirallas had nog een laat cadeau in petto. Na een pass door het midden van Christian Benteke maakte hij er 0-2 van. De 7.000 Belgen gingen helemaal uit hun dak en na het eindsignaal werd het feestje compleet toen ook de geblesseerden Vincent Kompany en Eden Hazard gingen meevieren met de Rode Duivels. De fans zongen luidkeels en Hampden Park kleurde even bijna helemaal zwart-geel-rood.

Dankzij de 0-2-zege verstevigen de Rode Duivels hun leiderspositie in groep A. Eerste achtervolger Kroatië liet een steek vallen in Servië: 1-1, waardoor de Duivels nu de hun kwalificatiegroep aanvoeren met 22 punten uit acht wedstrijden, met vijf punten meer dan Kroatië.

De eerstvolgende wedstrijd van de Rode Duivels is op vrijdag 11 oktober (ik zit dan wel zelf in Barcelona) in Zagreb tegen Kroatië. Dan pakken we 1 punt en valt de beslissing over onze WK-deelname.  

 

 

Advertisements